Tekstit

5. Saksasta kotiin lähtö oli samalla haikeaa mutta helpottavaa, tiesin että en todennäköisesti koskaan enään nää muita kokkeja mutta tiesin myös että pääsen kohta omaan sänkyyn nukkumaan puhtaisiin lakanoihin.   Päälimmäisenä mieleen jäi saksalaisten ihmisten iloisuus ja puheliaisuus . Ja seuraavalle vaihtoon lähtijälle suosittelen hieman suurempaa kaupunkia, muuten käy aika pitkäksi. Kokemuksena silti tämä kuukausi oli mahtava ja olen onnellinen että päätin lähteä :)
4. Vapaa-aikaa saksassa on 2pv viikossa muut päivät menevät töissä eikä silloin edes kauppaan ehdi. Kävimme poikien kanssa yhdessä Berliinissä jossa oli paljon nähtävää ja maisteltavaa sekä ostettavaa, ostin Mall of Berlinistä uudet niken kengät:). Söimme siellä Italialaista, burgereita, sekä vietnamilaista ja kaikki oli yllättävän hyviä. Parhain ystäväni saksalaisista oli varmastikkin Paul, aluksi hän ei uskaltanut oikeen puhua minulle englantia vaan tarkkaili mimmonen jätkä olen. Olimme yhden vuoron hotellin bayerilais ravintolassa kahdestaan jonka jälkeen meistä tuli kamuja. Viimeisenä perjantaina kun olin saksassa Paul päätti näyttää minulle Bad pyrmontia, kävimme muutamassa pubissa espanjalaisten kanssa ja maistelimme hieman erikois oluita ja nachoja :D Jätimme hyvästit samana iltana sillä hänellä oli viikonloppuna menoa eikä tullut töihin...
3. Ainut uusi ja ehkä jopa hienokin asia täällä on palmut, ja normaalista turku elämästä poiketen täällä keski-ikä on kuulemma 67v... Erilaisuutta huomaa kaupoissa, ärsyttävintä on ettei ole ostoskoreja ja kassalla ei ole sitä pakkaamis alamäkeä vaan joudut kantamaan käsissä kaikki ostokset kassalle ja samallakun koitat maksaa joudut lämimään tavaroita hirveällä kiireellä että ehtisit ennen seuraavaa asiakasta. Itse en ole mikään alkoholin ystävä tai tupakkatuotteiden mutta täällä on kyllä pienimmässäkin kioskissa viinapullot hyllyillä, viiinit ja oluet on yleensä vettä halvempia :D ja jokapuolella katuja näkyy tupakka-automaatteja. Työajat saksassa on kyllä täyttä sontaa, itselläni oli joko 10-14.30+16.30-22.30 tai 13-22.30 tietysti jos ainuttakaan asiakasta ei ollut niin keittiö siivottiin ja karattiin kotiin. Työaikoihin tottus ja ne ei töissä tuntunut pahalta mutta kun pääsi kotiin ja tajusi taas yhden täysin kokonaisen päivän menneen töissä :/ oli kyllä suu mutrussa. Toisaalta
Tape 2. Veitsenkäsittely on tärkein taito Saksassa ja sen olen tässä muutaman viikon aikana oppinut. Persiljan ja ruohosipulin pilkkominen on vaikeaa jos ei saksalaisessa keittiössä ole ollut tai muuten harjoitellut vapaa-aikana veitsen heiluttelua. Olen oppinut parhaiten annosten esillepanoa, joka on kehittynyt tehdessä ja neuvoja noudattaessa. Yhtenä kauniinailtana täällä tuppukylän hotellinkeittiössä tein jälkiruokia asiakkaille ja annoksen nähtyään vähäpuheinen Küchen Chef sanoi "Soo Sexy" ja jatkoi matkaansa toimistoonsa... nämä sanat toivat hymyn pikku Leon huulille :) Helppoa keittiössä on ystävystyminen, vaikka monet kokit yms. Ovat kiireessä kireitä ja sekopäitä on heidän kanssaan mukava jutella kaikesta. Monet keittiöstä kyselivät Kimi Räikkösestä ja Matti Nykäsestä, kerroin heille totuuden eli Räikkönen on hyvä kuski mutta huonolla autolla on hänenkin vaikea voittaa ja Nykäsen Kerroin olevan paras mäkihyppääjä jolla nesteytys oli aina kohillaan. Keittiössä on
Tervetuloa virtuaaliseen päiväkirjaani. Äidinkielen säännöt sekä muut härpäkkeet on hukassa meikäläisellä, mutta koitan saada ulostettua lukemisen arvoista tekstiä :)! Aamuni lähti käyntiin klo 5.45 heräsin ja päätin että josny hetken vielä makoilis, seuraavaksi tulikin jo kiire suihkuun sekä muihin aamupuuhiin. Lähdin 7.00 rautatieasemalle ja yllätyin ihanasta talvisäästä, saavuin asemalle ja siellä pojat jo oottelivat hymyssäsuin :) istahdimme tku-helsinki junaan ja pasilassa vaihdoimme lähijunaan lentokentälle. Pientä häslinkiä kentällä oli mutta vaikeuksien kautta saimme hommat hoidettua ja olimme valmiita lentämään Munich:iin ja sitten sieltä Hannoveriiin, josta pääsemme junalla meidän tuppukylään Hamelniin. Tekstiä tulee lisää matkan edetessä :).